Select Page

Een beetje ongemakkelijk

← terug naar de kaart

Zoals je je wel kunnen voorstellen, ben ik niet van de all-inclusive-Turkije vakanties. Toch ervaar ik enigszins hoe deze onbezonnen vakantiestijl zich ontfermt over een groot deel van het toerisme hier. Bij mijn all-inclusive draait het echter om de vrijgevigheid van de Turkse cultuur. Die de eenzame reiziger niet in zijn hemd zal laat staan, maar in een dik gewatteerde jas van linzensoep met lamsvlees.

Semi-ongemakkelijke gezelligheid

Ook mijn laatste lift (Mahmut) legt mij flink in de watten. Eerst wordt ik vereerd om met zijn clique te chillen, in een huis-tuin-en-keuken wijngaard. Waar ik in een semi-ongemakkelijke gezelligheid de tijd afwacht, omdat zij in een onbegrijpelijke taal over mij blijven praten. Wat wijnflessen later mag ik mee naar zijn huis, een warm huis waar de warme relatie van Mahmut en zijn vrouw woont. Ik krijg naast een heerlijk ontbijt, ook een met de hand gemaakte mattie. Die mij voortaan zal vergezellen op een eenzame avond.

De instagram hotspot

In de ochtend wordt ik afgezet bij de Pamukalle meren. Iets wat jaren een bijzonder natuurverschijnsel was, is nu vooral een Instagram hotspot. En ik als hypocriete boomer ga lekker mee met de trend van de het internet, de intersubjectieve schijnwereld die alsmaar geïnjecteerd wordt met een nieuwe dosis FOMO. Wat niet de reden van komen is, is wel de reden van gaan. Zo is mijn Pamukalle ervaring, met mijn geschoten ‘Instagram plaatje’ zeker geslaagd.

1 Comment

  1. Willem Schuijt

    Sfeervol filmpje, ziet er allemaal heel relaxed uit.
    Foto met ondergaande zon is werkelijk a beauty!

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *