Select Page

Krakau

← terug naar de kaart

Kerken- en Tentenjacht

De middagen in Krakau waren gewijd aan het vinden van kerken en tenten.
Om te beginnen met de kerken: Oh mijn God, in de katholieke pracht en praal wordt je overdonderd door de gouden luxurieuze beelden en uiterst gedetailleerde schilderijen. Het is werkelijk waar een spektakel van een ervaring! Na op kerken te hebben gejaagd ging ik op tentenjacht! En dat is knap lastig als je het vertikt om te betalen voor vervoer. Dus velen uren en winkels verder kon ik eindelijk vinden wat ik zocht, een uitwerp tent! Waarmee ik de bergen in zal trekken.

Een stad op afval

De eerste avond ben ik met 2 hostelgenoten naar een ondergrondse bar geweest, waar het karamel zoete bier makkelijker werd geschonken dan gedronken, geeft mij maar gewoon Hertog Jan. Een Poolse barvriend vertelde vol trots hoe Krakau op puur afval is gebouwd en dat de stad vroeger meters diep in de grond lag.

 

Me, myself and I

De laatste avond ben ik zelf op pad gegaan, dit maal in de Joodse buurt. Ik liep langs een cafe met live muziek. Door twijfel overvallen ben ik alleen even binnen gaan kijken, want het voelt raar om eenmans in een cafe te chillen. Maar toen ik eenmaal de straat uit liep besloot ik schijt te hebben en de zanger met zijn gitaar te vergezellen. Fantastische keuze want zijn halve repertoire bestond uit muziek van The Doors! Een tourist besloot 100 euro te geven zodat hij een nummer mocht mee spelen, want ja wat moet je anders met je geld.

2 Comments

 1. Ineke de Graaf

  Geweldig verhaal Tim, en dito foto’s.
  Stoer hoor!

  Reply
 2. Christian

  Woooow Tim, Fantastisch verslag!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *