Select Page

Vliegen zonder geld

← terug naar de kaart

Mijn bestaan als vagebond begint zijn tol te eisen. De eindeloze stroom van nieuwe locaties schopt mijn discipline en ritme flink overhoop. En aangezien ik nog heel wat verschillende plaatsen zal aandoen de komende maanden en regelmaat ver te zoeken zal zijn, gaat dat er niet beter op worden. Ik zal zelf met een oplossing moeten komen. Bijvoorbeeld het starten met ochtendrituelen. Daarvan heb ik op het moment een frisse cocktail samengesteld met de volgende ingrediënten: koud douchen, meditatie en affirmaties. Het is de rode draad waar mijn geest naar kan grijpen wanneer het dreigt te verdwalen in dit ongeregelende woud van ervaringen.

Mijn ontsnappingsplan

En over verdwalen gesproken. Ik ben op het eiland Cyprus beland en Joost mag weten hoe ik vanaf hier verderga. Om te beginnen ga ik op jacht naar een (jacht)boot! Het is tevergeefs. Mijn vragenschoten blijken losse flodders te zijn. Al gauw wordt ik omsingeld door verhalen over het schamel bevaren winterse water. Tijd voor plan B, de B van business. Het verkopen van CoffTea tot ik een vliegticket naar Tel Aviv kan betalen. De verse drankjes gaan als zoete broodjes over de toonbank en binnen de kortste keren heb ik een aardig zakcentje met een tal van gezellige gesprekken als fooi.

Ik heb een superheld ontmoet

Zelfs zulke goede gesprekken, dat ik er een nieuwe vriend aan overhoud. Zijn naam is Okto Rock, een superheld in zijn eigen verhaal. Hij heeft een zwaar verleden en toch is hij ongelofelijk positief. Hij bouwt een gratis sportschool en heeft als droom om alle kinderen van Cyprus de mogelijkheid te geven om te sporten. In zijn ideologie moet je alles doen alsof je al miljoenair bent. Omdat je het dan echt voor je plezier doet. Fake it till you make it! En vooral, heb schijt aan iedereen die jou raar vindt. Op een dag verkleed ik mezelf voor grap als Ninjaturtel, waarna Okto vraagt waarom ik niet zo op pad ga. En noem mij maar raar, ik ga het doen! Dit is de ik-heb-schijt-les in praktijk. Het enige wat echt raar is, is dat ik dit één van de engste avonturen van mijn reis vind.

2 Comments

 1. Marga Purmer

  Jeetje Tim, wat beleef je mooie dingen en je ziet mooie mensen, waarschuw rijker van wordt .

  Stoer om tijdens je reis manieren van geld verdienen zoekt om hè ticket te kunnen betalen …

  Ik hoorde net van je ouders dat je 3 dagen in je 1tje door de woestijn hebt gelopen … hie wist je e er erg te vinden , door de sterren …

  Een prachtig avontuur en zo fijn dat het niet zomaar een reisje is, maar een levensreddende , waarin je veel keert en je grenzen verlegt …

  Fijn dat je mediteert , dat zal je rust en helderheid geven …

  Tim ik gee er n trots op je en ik zal niet de enige zijn…

  Je grootste fans zijn je ouders en zus natuurlijk

  Heeelijk dat jij en je ouders elkaar 11 december gaan ontmoeten ,

  Super zal dat zijn , eenheid mooie tijd vanavond, morgen en de andere dagen…

  Kus … Marga

  Reply
 2. Jolanda Niesten-Schuijt

  Hoi Tim ,

  Wat een avonturen beleef je , en wat beschrijf je het allemaal mooi !
  Denk dat je ouders het achteraf wel fijn hebben gevonden dat ze NIET wisten dat je alleen door de woestijn hebt gelopen
  .
  Wij hebben gister natuurlijk ook een groot avontuur beleefd . Na 2 jaar (Corona) weer met z’n allen het Sinterklaasfeest gevierd . Natuurlijk hebben wij je gemist maar volgend jaar ben je er gewoon weer bij . Het was echt zooooooo spannend of Sinterklaas langs zou komen maar gelukkig had hij tijd voor ons . Dus…… wij hebben ook spannende tijden gehad .

  Tim , elke dag kijken wij even of je weer foto’s hebt geplaatst en/of een mooi verslag .

  Nog een weekje en dan kan je even vakantie vieren samen met je ouders .

  Ga ervan genieten !!

  Heel veel groetjes en een dikke knuffel van ons allemaal vanuit Heemskerk en Haarlem .

  Namens iedereen
  Jolanda

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *